1 porcia obsahuje: kcal / kJ / g / mg :
Energia: 348 / 1461 * Bielkoviny: 39 * Sacharidy: 23 * Tuky: 12 * Nasýtené MK: 3 * Vláknina: 8 * Sodík: 360

SUROVINY (4 PORCIE)
1 kapusta (800 – 1000 g)   
8 ks ružičkový kel 
1 PL olivový olej extra panenský    
4 - 6 ks kuracích pŕs (400 – 600 g)  
1 pór, biela aj zelená časť   
1 stredne veľká cibuľa
1 PL sušeného tymianu   
1/2 PL mletej papriky   
soľ    
mleté čierne korenie
kurací vývar bez tuku (1 a ½ šálky)  
     
Rúru nechajte  vopred predhriať. Kapustu prekrojte na dve polovicu, jednu zatiaľ odložte. Druhú polovicu rozkrojte na dve časti, vyrežte hlúb. Kapustu nakrájajte na prúžky a rozdeľte ich do 4 šálok. Každý ružičkový kel prekrojte na 4 časti.
V strednej veľkej panvici , ktorá sa vmestí do rúry, zohrejte olej. Kuracie prsia položte kožou nadol do rozpálenej panvice a zapečte, kým koža nezhnedne. Mäso pečte ešte 8 minút, obracajte ho podľa potreby.  
Kura uložte na tanier a polejte vývarom a vypečenou šťavou .
Do panvice vložte nakrájanú kapustu, ružičkový kel, pór a cibuľu. Za občasného miešania povarte do mäkka. Pridajte podľa chuti tymian, papriku, soľ a čierne korenie, dobre premiešajte. Kura uložte na uvarenú zeleninu kožou nahor a zalejte vývarom. Panvicu bez pokrývky dajte do rúry. Pečte 35 minút .
Pred servírovaním odstráňte kožu z kurčaťa. Mäso pokrájajte na  4 porcie, pridajte zeleninovú zmes a polejte vývarom.

(Zdroj: AICR 2014)