Jednoduchý zeleninový zapekaný mix pripomínajúci známu francúzsku špecialitu ratatouille. Pokrm je vhodný na letné dovolenkové dni. Podávame k nemu zvyčajne šalát z čerstvej zeleniny. Je vhodný aj ako pestrá príloha k mäsu.

Suroviny:

- zemiaky

- cukety

- paradajky

- cesnak

- repkový olej

- koreniny a rozmarín

 

Postup: Zemiaky, cukety a paradajky nakrájame na kolieska. Množstvo surovín, samozrejme, závisí od počtu osôb. Nakrájané kúsky ukladáme striedavo do kruhu na plech vyliaty repkovým olejom. Masu posypeme strúčikmi neošúpaného cesnaku a osolíme, prípadne okoreníme a ozdobíme vetvičkami čerstvo natrhaného rozmarínu. Rozmarín dodá jedlu skvelú chuť. Dáme zapiecť na 180 °C. Ak si chcete túto zjednodušenú verziu ratatouille vylepšiť, môžete pridať plátky baklažánu, papriky a cibuľku.

Prajem dobrú a zdravú chuť!

© Petronela Paulová

Foto: Paulína Paulová