Chystáte sa na vianočné pečenie? Pozor, aby ste s ním nezačali priskoro!
Vždy, keď sa blížia Vianoce, začínajú takmer v každej domácnosti horúčkovité prípravy. Či už ide o zháňanie darčekov, upratovanie alebo pečenie. Domácnosťami sa šíri vôňa medovníčkov, lineckých koláčikov či vanilkových rožkov, ktorú všetci tak milujú. Je však ten správny čas na vianočné vypekanie mesiac pred Vianocami, alebo naopak, na poslednú chvíľu?
Medovníčky môžete piecť v predstihu
Mnohí si radi všetko pred Vianocami nachystajú v dostatočnom časovom predstihu. Áno, niektoré druhy vianočného pečiva je naozaj lepšie pripraviť skôr, aby sa odležali a zmäkli. Ako úplne prvé, asi tri týždne pred Vianocami, môžete začať piecť napríklad medvedie labky alebo marcipánové štóly. Odporúča sa upiecť takto v predstihu aj vanilkové rožky. Taktiež je to ideálna doba na pečenie toľko obľúbených medovníčkov, zázvorníčkov alebo akýchkoľvek iných perníčkov, ktoré sa s Vianocami neodmysliteľne spájajú. Problém s tvrdosťou medovníčkov však robí problémy aj mnohým šikovným gazdinkám. Najlepšie je ich umiestniť do sklenej nádoby alebo plechovej krabice a skladovať v suchej chladnej miestnosti, poprípade k nim pridať rozkrojené jabĺčko alebo prezretý banán. Medovníčky môžete mať uskladnené aj v mikroténovom sáčku. Ak vám chýbajú nové tvary vykrajovačiek či iné náradie na vianočné pečenie, nakúpte na https://www.kuponyzdarma.sk/, kde všetko nájdete v skvelej cene.
Tipy na najlepšie linecké cesto
Do populárneho lineckého pečiva sa môžete pustiť už dva týždne pred Vianocami. Túžite po dokonalom lineckom ceste, ale zatiaľ sa vám ani jeden rok také nepodarilo? Dôležité napríklad je, aby všetky používané suroviny na linecké cesto mali teplotu pod 20 ° C, čo je oproti iným cestám rozdiel. Aj maslo alebo tuk mali byť čo najchladnejšie. Je to tak preto, lebo tuk sa do cesta najlepšie zapracuje, ak ho nastrúhate na hrubom strúhadle a s ostatnými surovinami dobre premiešate vidličkou. Použiť môžete aj elektrický mixér nastavený na najnižšiu rýchlosť. Pokiaľ chcete mať naozaj dobré a krehké cesto, nikdy nepoužívajte celé vajíčka, iba žĺtka. Akýkoľvek spotrebič, či už mixér alebo čokoľvek iné na vianočné pečenie, si teraz môžete kúpiť výhodnejšie a lacnejšie vďaka Mall zľavovému kupónu.
Maslo, bielka a záviny až na koniec
Úplne na poslednú chvíľu, alebo maximálne týždeň pred Vianocami by ste si mali nechať nepečené koláče, ako napríklad grilážky, kokosové alebo rumové guľky či populárnu Marlenku. Ani maslové koláče, ako medové rezy alebo rolády s maslovým krémom sa neodporúča upiecť skôr, ako týždeň pred Vianocami. Patria sem napríklad aj laskonky, bielkové zákusky alebo tvarohová štóla. A na pár posledných dní do Vianoc si nechajte vianočku, vianočné torty, štedrák alebo záviny. Máte strach, že sa zákusky na poslednú chvíľu nemusia podariť? Žiadna tragédia, ešte vždy existuje donáška. Využite napríklad Wolt promo kód, vďaka ktorému si môžete dať to, čo máte najradšej, za výhodnú cenu, či už na Vianoce, alebo kedykoľvek v roku.